Back to All Events

KRITIKERSALONGEN

  • Litteraturhuset, Wergeland 29 Wergelandsveien Oslo, Oslo, 0167 Norway (map)

Søt melodi eller lyrikk for vår tid? Da Nobelprisen i litteratur gikk til Bob Dylan i 2016 var det en anerkjennelse av sanglyrikken. Visebølgen på 70-tallet bidro til å fokeliggjøre den lyriske tradisjonen og skape kontakt mellom lesere, lyttere og poesien. Hva slags poetisk potensiale ligger det i dette mange av låtskriverne, som skriver på norsk, har når frem til et stort publikum? Har den slagkraftige sanglyrikken et særlig politisk potensiale?

Panel: Pedro Carmona-Alvarez, Sigrid Hvidsten og Håvard Rem. Ordstyrar: Synne Øverland Knudsen. Arrangeres i samarbeid med Kritikerlaget for litteratur.


Earlier Event: November 4
ÅPEN WORKSHOP
Later Event: November 4
MESTERKLASSE