Nov
4
6:00 PM18:00

PANELSAMTALE

Kr 150

Hva slags språk bruker vi når populistene har overtatt avantgardens språk? Kwame Dawes (US), Jörg Piringer (AU), Galina Rimbu (RU) and Iryna Shuvalova (UA) lever alle i land hvor høyrekreftene er på frammars. Poetene leser egne dikt og diskuterer hva slags språklige verktøyer vi trenger i dagens politiske klima. Ordstyrer Birgit Hatlehol.

View Event →
Nov
4
3:15 PM15:15

POESISNAKK

Poesi & Reagge. Kwame Dawes (US) er en av de store stemmene i samtidspoesien. Gjennom dikt og egner refleksjoner forteller han hva oppveksten i Ghana, reggaen og den karibiske poetikken  har betydd for forfatterskapet sitt, men også om sitt bidrag til å fronte nyskapende, unge forfattere med Afrikansk bakgrunn.

View Event →
Nov
4
12:00 PM12:00

KRITIKERSALONGEN

Søt melodi eller lyrikk for vår tid? Da Nobelprisen i litteratur gikk til Bob Dylan i 2016 var det en anerkjennelse av sanglyrikken. Visebølgen på 70-tallet bidro til å fokeliggjøre den lyriske tradisjonen og skape kontakt mellom lesere, lyttere og poesien. Hva slags poetisk potensiale ligger det i dette mange av låtskriverne, som skriver på norsk, har når frem til et stort publikum? Har den slagkraftige sanglyrikken et særlig politisk potensiale?

 

Panel: Pedro Carmona-Alvarez, Sigrid Hvidsten og Håvard Rem. Ordstyrar: Synne Øverland Knudsen. Arrangeres i samarbeid med Kritikerlaget for litteratur.

View Event →
Nov
3
10:00 PM22:00

TEATER

En kat i et tom leilighet – en poesiperformance over Wislava Szymborskas dikt. I denne forestillingen tar Bodil Lassen (DK) oss inn i et univers hvor dikt om livet og døden, visdommen og erfaringen, virkeligheten og det paradoksale i all sin underfundighet står i sentrum. Instruktør: Isabelle Reynaud Scenografi: Kirsten Thomsen. Lys/Lyd: Ilse Klysner Kjems.

View Event →
Nov
3
8:30 PM20:30

URFREMFØRING

30 år etter at Gro Dahle debuterte som forfatter er hun ikke redd for å ta seg store friheter i møtet med poetene Anna Akhmatova (RU) og Frank O´Hara (USA). I likhet med Dahle har musikkgruppa POING (Frode Haltli, Håkon Thelin og Rolf-Erik Nystrøm) alltid utgjort en forskjell og aldri vært kjedelige. Etter konserten snakker Gro Dahle med Birgit Hatlehol om forfatterskapet sitt.

View Event →